072 561 7618

Cubaanse Salsa bij Dansschool Cuba te LLama: dansen met bezieling.

Sinds 2006 is Alberto Sanchez Montejo het kloppend hart van de dansschool. Net overgekomen uit Cuba, wilde hij zijn Cubaanse ervaringen, cultuur , sfeer en passie voor de dans delen met zijn nieuwe land én stad Alkmaar.

Alberto vertelt: “Ik geef al 11 jaar les, 20 uur in de week. Ik denk dat ik in die tijd al meer dan 3000 mensen heb leren dansen op de manier waarop wij in Cuba dansen. Als de muziek klinkt, is er geen houden meer aan. Ons bloed begint sneller te stromen door de Cubaanse klanken en de daarbij passende manier van dansen. Alles lijkt alles te kloppen met de muziek als je je laat leiden door de muziek. Je bent  vrij van binnen, daar in dat moment. Zo anders als de samenleving van Cuba.”

Er is een groot verschil te horen als Alberto vertelt over zijn leven in Nederland.
“Nog  steeds mis ik mijn land, mijn familie en vrienden, en vooral de zon. De dansschool is mijn manier om met dat gemis om te gaan. Het is altijd mijn droom geweest om de bezieling waarmee Cubanen dansen te delen. In mijn dansschool zijn veel van mijn cursisten gaan dansen als Cubanen, met een brandend vuur, één met de muziek en met hun partner.
Het leuke van Nederlanders is dat ze net zolang doorgaan tot ze de variaties echt onder de knie hebben. Nederlanders zijn niet echt opgegroeid met dansen zoals de Cubanen. Vaak moeten de cursisten leren omgaan met hun onzekerheid, leiding geven of leren volgen. Als ze eenmaal uit hun schulp zijn, staan zij recht op en zijn ze zelfverzekerd. Leren dansen is niet alleen techniek, het is plezier en jezelf beter leren kennen. Als je lol heb hebt, is elke les een feestje.”

Contact:

Telefoon: 06 – 15 24 4026
E-Mail: info@dansschoolcubatellama.nl

Voor alle informatie over de dansen en datum, tijd, plaats en kosten van de cursussen kan je de website bezoeken: www.dansschoolcubatellama.nl

Betaling via AlkmaarPas tickets is mogelijk.

 ‘Kom kijken, kom meedoen……Cuba te Llama !’