Stichting Huismuziek Alkmaar

Huismuziek Alkmaar is een vereniging van en voor amateurmusici gericht op het samenspelen in ensembles. Ze verzorgen regelmatig optredens en workshops in Wijkcentrum Daalmeer. De naam Huismuziek Alkmaar is in twee opzichten niet geheel juist: ze spelen over het algemeen niet (meer) in huiskamers en ze bestrijken een veel groter gebied dan alleen Alkmaar.

Er zijn momenteel 5 verschillende muziekgroepen met totaal ca. 75 leden. De groepen repeteren ca. 20 keer per jaar onder leiding van een dirigent. De groepen hebben elk een eigen karakter. Huismuziek Alkmaar zorgt voor de speellocaties en de dirigenten.

Hiernaast vindt u een overzicht van de spelgroepen van Huismuziek Alkmaar. 

Kijk voor meer informatie op http://www.huismuziekalkmaar.nl.

In het kort de speelgroepen:

Grote Gemengde Speelgroep (GGS)

Dit is onze grootste groep met leden die op verschillende instrumenten spelen. De groep is zeer geschikt voor wie nog niet zo lang muziek maakt (minimaal 2 jaar ervaring), maar ook meer ervaren musici spelen mee. Het repertoire van de groep is divers: van klassiek tot modern.

Kleine Gemengde Speelgroep (KGS)

De KGS is vergelijkbaar aan de GGS. Ook hier is het instrumentarium en het repertoire divers. De naam zegt het al, de KGS is kleiner dan de GGS en biedt plek aan maximaal 15 spelers.  Het speelniveau ligt iets hoger.

Blokfluitgroep Door de Wind

De blokfluitgroep bestaat geheel uit blokfluitspelers. Elk van de deelnemers van deze speelgroep beheerst tenminste drie blokfluiten op een redelijk hoog niveau. Het repertoire varieert van middeleeuws tot avant-garde.

Windstrekenensemble

Het windstrekenensemble speelt muziek uit allerlei landen en in verschillende stijlen. Er wordt geput uit een grote hoeveelheid volksmuziek uit alle windstreken. De instrumenten zijn divers.

Snarenensemble

Het snarenensemble is voor gitaristen en andere getokkelde instrumenten zoals mandoline, mandola en luit. Het repertoire is divers. Dit is ons enige echte “huisensemble”. De groep speelt op donderdagavond bij één van de leden thuis.

Kosten

Wisselend per evenement.

Contact

Sluit Menu